Slaapplaats 4Daagse

Blaren voor Afrika is een bruisende, actieve en vooral ontzettend gezellige vereniging. Ieder jaar zijn er 10 tot 15 nieuwe mensen die het “Blaren-gevoel” zelf willen meemaken. Ben jij daar een van, durf jij de uitdaging aan?
JA, ik durf de uitdaging aan en ga mee!

Mocht wandelen niet je favoriete bezigheid zijn, maar wil je wel helpen en zo toch de gezellige sfeer van de Vierdaagse opsnuiven, dan kun je bij ons als verzorger geweldige week tegemoet zien!
JA, ik ga graag mee om de lopers te ondersteunen!

Ook als verzorger ben je van harte welkom bij Blaren voor Afrika.
Hieronder wordt beschreven hoe de week eruit ziet voor jou als verzorger:
Als verzorger sta je langs de route op post. Er zijn vier posten per dag aanwezig op de wandelroute, waarbij elke post is bezet door twee verzorgers. Je bent dan samen met je partner van die dag verantwoordelijk voor alle onderdelen van het post-zitten. Denk hierbij aan het opzetten van de partytent en het klaarzetten van voeding en drank op de post. Bordjes ophangen zodat de lopers zien dat er een post aankomt en niet voorbij lopen, maar ook aan fruit snijden en dat soort dingen. En dan is het wachten totdat ze komen.

Soms kun je nog even slapen voordat ze er zijn! Als de lopers op jullie post komen bied je eten en drinken aan en zorg je dat ze voldoende water, sportdrank en eten bij zich hebben voor onderweg. Als ze er mentaal doorheen zitten is een peptalk meer dan welkom!. Als alle lopers langs geweest zijn, kunnen jullie weer opruimen en terug naar de sporthal.

Naast het verzorgen onderweg bieden we verzorging aan op het thuisfront (sporthal). Om ervoor te zorgen dat onze lopers de volgende dagen ook goed lopen nemen we altijd masseurs mee. Als masseur heb je nadat je op de hal terugkomt van de post eerst tijd voor jezelf. Daarna ga je de lopers masseren. Ook zijn de blaren prikkers niet te missen! Het is ontzettend belangrijk dat blaren op de juiste manier worden geprikt en afgeplakt zodat de lopers er de volgende dag geen last van hebben. Op vrijdag, de laatste wandeldag, wordt er niet meer gemasseerd en blaren geprikt maar vooral heel veel gefeest tot in de late uurtjes! Het is een weekje gezelligheid terwijl je veel en soms wel druk bezig bent met een nieuwe groep mensen, die elk jaar weer als gezellig bestempeld wordt door zowel vertrouwde als nieuwe lopers en verzorgers. Je kan alleen mee, je kan je samen inschrijven, er zijn meer die niemand kennen.

 

Wat zijn de kosten en wat bieden we hiervoor?

We proberen de kosten zo laag mogelijk te houden (lopers €215 en verzorgers €100). Een financiële bijdrage is nodig van iedereen om zoveel mogelijk naar het goede doel over te kunnen dragen. Jouw doel is om de lopers over de eindstreep te halen en hierdoor werk je mee om zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel (zonder jou zouden de lopers immers niet zo goed lopen)

We bieden:

 • overnachting van zondag/maandag tot en met zaterdag
 • eten en drinken van zondag/maandag tot en met zaterdag
 • een gezellige week met een leuke groep in een geweldig evenement

 

Je krijgt:

 • heel veel dank en eer van onze lopers!!!
 • een unieke ervaring!

 

Heb je vragen of interesse? Mail dan naar info@blarenvoorafrika.nl

Op deze website willen we je graag wat meer vertellen over onze vereniging. Natuurlijk is dit slechts een samenvatting. Een paar kenmerken van Blaren voor Afrika tijdens de Vierdaagse:

 • Slaapplaats in Nijmegen
 • Verzorging op de slaapplaats
 • Verzorging onderweg (bekend bij alle wandelaars)
 • Massage op de thuisbasis
 • Eigen blaren prikkers
 • Eten en drinken onderweg en op de slaapplaats
 • Gericht op jongeren (dus betaalbaar)
 • Wandelen voor een goed doel

 

Wil je meer weten voor je beslist..
Mail je naam en eventueel telefoonnummer naar: info@blarenvoorafrika.nl