Organisatie

Over ons……

Blaren voor Afrika is een wandelvereniging die al sinds 1985 bestaat. Blaren voor Afrika is begonnen als groep voor jongeren tot een leeftijd van ongeveer 30 jaar. Er is geen harde leeftijdsgrens maar het is wel belangrijk om de jeugdige mindset te hebben. We zijn nadrukkelijk een jongerenvereniging en willen dat ook blijven. We richten ons op 40 en 50 km lopers. 30 lopers laten we wel toe maar deze groep kan niet gebruik maken van al onze posten.

De belangrijkste activiteit van Blaren voor Afrika is het deelnemen aan de Nijmeegse 4 daagse. We zijn een bruisende groep die ieder jaar opnieuw met een groep van ongeveer 30 personen deelneemt aan de vierdaagse. De groep heeft geen vaste samenstelling, maar door de manier waarop wij de Vierdaagse voor onze groep organiseren, durven we te beweren dat alle deelnemers aan het eind van de Vierdaagse een geweldige week hebben gehad, waarin een hele hechte en ontzettend gezellige groep vrienden is gevormd. Menige duurzame vriendschap is bij onze groep begonnen.

Onze vereniging heeft eigen verzorgingsposten die ervoor zorgen dat onze lopers onderweg niets tekort komen. De verzorgingsposten op de route onderweg spitsen zich toe op eten, drinken en morele ondersteuning voor de deelnemers. De lopers hoeven op deze manier niet met zware rugtassen etc te sjouwen en kunnen zich op het lopen concentreren. Daarnaast worden er op de thuisbasis blaren geprikt en staan er masseurs klaar om de lopers verder te verzorgen.

Elk jaar lopen we voor een goed doel. Een vastgesteld percentage van onze opbrengst wordt afgedragen aan het goede doel. Hier hoeft niets extra’s voor gedaan te worden. Gewoon meedoen is genoeg.