Organisatie

Over ons……

Blaren voor Afrika is een wandelvereniging die al ruim 30 jaar bestaat. Blaren voor Afrika is begonnen als groep voor jongeren tot een leeftijd van ongeveer 30 jaar. In de loop van de jaren hebben we gemerkt dat dit niet meer van deze tijd is en er steeds meer mensen van boven de 30 met ons mee wilden. Daarom hebben we deze regel geschrapt. We richten ons op 40 en 50 km lopers. Ook zijn er leden die al jaren met ons meegaan, als je eenmaal lid bent van Blaren voor Afrika mag je altijd mee.

De belangrijkste activiteit van Blaren voor Afrika is het deelnemen aan de Nijmeegse 4 daagse. We zijn een bruisende groep die ieder jaar opnieuw met een groep van ongeveer 30 personen deelneemt aan de vierdaagse. De groep heeft geen vaste samenstelling, maar door de manier waarop wij de Vierdaagse voor onze groep organiseren, durven we te beweren dat alle deelnemers aan het eind van de Vierdaagse een geweldige week hebben gehad, waarin een hele hechte en ontzettend gezellige groep vrienden is gevormd. Menige duurzame vriendschap is bij onze groep begonnen.

Onze vereniging heeft eigen verzorging die ervoor zorgen dat onze lopers onderweg goed verzorgd worden. De verzorgingsposten op de route onderweg spitsen zich toe op eten, drinken en morele ondersteuning voor de deelnemers. De lopers hoeven op deze manier niet met zware rugtassen etc te sjouwen en kunnen zich op het lopen concentreren. Daarnaast worden er blaren geprikt op zaal en staan er masseurs klaar om de lopers verder te verzorgen.

Elk jaar lopen we voor een ander goed doel. We zamelen geld in om kinderen en volwassenen in Afrika te helpen hun toekomst verder op te bouwen. Dit sponsorgeld wordt door een van onze leden direct naar het goede doel gebracht. Er blijft niks bij ons, alles komt ten goede aan het goede doel.